the earth without 'art' is just 'eh'

 
Fan vad jag älskar min nya kamera! Tog lite egopics tidigare idag och vilken jävla skillnad det blir om man jämför (vilket man väl egentligen inte kan göra, haha) med min gamla digitalkamera och iPhone-kameran. Så klara, fina bilder vilket jag älskar. Har lite för svårt för gryniga och brusiga bilder och har alltid hatat mina gamla profilbilder på Facebook. Sen är jag inget proffs och har långt ifrån lärt mig inställningarna ännu, men det kommer.
 
För att tala om något annat än min nya kamera så kan jag berätta att Jeppe haft sin första träning med laget idag. Imorgon kommer vår roommate med flickvän och det känns nervöst som fasen men också roligt. Nu har det fanimej dragit igång. De här första dagarna har mest känns som en semesterresa och det är först nu man börjar inse att vi faktiskt ska bo här i 9 månader. Nu börjar allvaret ^^

play hide and seek in ikea

 
Ligger ihopkurad i samma fotölj som lilla Daisy på bilden nedan, helt slut på efter dagens äventyr. Hade egentligen inte tänkt blogga något ikväll men det är alldeles för kul att skriva av sig. Och som jag skrev igår tog vi en roadtrip till IKEA idag, steg upp vid 8 och tog bussen vid 11 efter att först ha promenerat de 4 kilometrarna in till busstationen. Never again då det går bussar 650 meter från vår lägga, och jag fått grova skavsår av mina nitloafers på köpet. Aouch.. Väl på IKEA slog vi i alla fall till på en rutig pläd i härliga, bruna höstfärger, en helfigursspegel med svartbrun ram, ett ljus i brunt med doft av äpple/kanel, samt galgar och kökstillbehör. Välbehövliga ting alltihop, men rummet är fortfarande långt ifrån färdigt. Tänker fortsätta att inreda det i dova och varma färger, bara för att det ger en så mysig och hemtrevlig känsla, och jag aldrig kört den stilen på inredning tidigare. Dock kan vi inte lägga ut hur mycket pengar som helst på saker som vi inte har en aning om vi kommer att kunna frakta hem sedan. Det som suger!

oh, you're a princess? but i'm the queen, bitch

 
30 minuter efter att vi kommit innanför dörren igårkväll började det blixtra, åska och spöregna. Vaknade upp till samma oväder imorse (är inte rädd för åska men har faktiskt aldrig hört så mycket som igår och idag, så lite läskigt var det) och när det lagt sig hade åskan tagit med sig minst 8 grader värme. Så den här dagen har vi ägnat åt att packa upp alla våra resväskor och fixa lite ordning i lägenheten. Vi kommer ju att dela den med en kille till (som kommer någon dag till veckan) så känns skönt att ha gjort det. Kanske inte har nämnt det förresten, men vi ska dela den här stora 4:an med en kille till ur Jeppes lag. Han är säkert trevlig men tror att det kommer bli lite svårt att förstå varandra. I alla fall i början. Han kommer nämligen ifrån Frankrike och alla vet väl hur pepp fransmän är på att lära sig något annat språk än sitt eget? Han är tydligen ingen jättefantast på engelska.. NICE! Haha ^^
 
Imorgon ska vi i alla fall ta bussen till IKEA och köpa lite grejer till vårat rum. Behöver piffas upp med lite småkraffs som ljuslyktor, blomkrukor osv. Kommer bli sjukt kul! Och visar bilder på lägenheten när sådant är på plats, ser så tomt ut nu.

we built a world of magic 'cause real life is tragic

 
Kom precis innanför dörren efter en 3 timmar lång pw runt Odense centrum. Helt slut på i fötter och ben! Vi bestämde oss vid 8, då det fortfarande var ljust, för att promenera in till stan för att kolla läget lite, och det är ungefär 4km enkel väg så det tar väl 25-30 min att ta sig in. Men det är inte alls svårt att hitta. Tyckte det gick rätt snabbt ändå och väl inne så var det precis som jag hade föreställt mig. Små mysiga gator med charmiga gamla stenhus, butiker, restauranger och pubar. Det intryck ni får utav första bilden är ungefär hur det mestadels ser ut. Älskade att gå runt där och jag längtar tills alla affärer är öppna så vi kan gå och shoppa! Det finns ju även Topshop här (även om vi inte hittade butiken nu) och jag kan knappt bärga mig tills jag får gå dit. Tog även en omväg på hemvägen bort till tågstationen för att veta var den ligger exakt. Kan vara bra att veta! 
 
När vi traskade hem bad jag Jeppe ta en bild på mig med sin iPhone och då hade mörket redan fallit, därav den stora kvalitetsskillnaden på bilderna ^^

if it's good it's wonderful, if it's bad it's experience

 
Vilket jävla väder vi har blivit belönade med här i Odense! Vaknade upp imorse vid halv 10, efter 11 timmars välbehövlig sömn, till en lika strålande sol och klarblå himmel som förgående dag, så jag och gubben packade varsin handduk, några liter vatten och lite frukt och promenerade bort till stans friluftsbad som ligger ca. 3km från där vi bor. Kostade runt 40 svenska kronor att gå in och då fick man tillgång till flera stora pooler, hopptorn och en fet gräsmatta att ligga och pressa på. Otroligt skönt att svalka sig i poolen då det var 26 grader i skuggan idag. Och det var riktigt mycket folk. Förstår dock att det är ett populärt ställe då det tyvärr råkar vara ett par mil till kusten och havet. Det krävs ju lite planering att ta sig dit, men någon lika fin dag som denna blir det lätt stranden. Inget som klår det! Som Öviks- och Nötisbo är man ju bortskämt van vid att ha havet runt knuten bara. 

new headline → odense + denmark

 
Efter en helvetes resa på 20 timmar igår anlände vi till Odense och lägenheten i Gislavaenget vid halv 2 inatt. Som jag skrev igår på tåget (då jag var lyckligt ovetandes om vad som komma skulle) var det beräknat att vi skulle vara framme cirka 4 timmar tidigare men i och med ett elledningsfel var vi tvugna att hoppa av tåget i Hässleholm, där skulle vi byta till buss till Lund och därifrån ta tåg till Köpenhamn. Med all den packning vi hade fick jag panik dirr, och jo tjena att det gick några bussjävlar. Dålig kommunikation eller vad fan som helst, bussarna skulle dra till Malmö och kul för två bortkomna norrlänningar som oss att försöka förstå vad som försegick. Till slut fick vi i alla fall hjälp av ett danskt par att hoppa på ett nytt tåg (som helt plötsligt gick igen) till Köpenhamn och det hade inte gått utan dem att frakta helvetespackningen på den centralen. Så otroligt mycket folk, överallt. Där lämnade de oss i alla fall och därifrån skulle vi hoppa på ett nytt tåg till Odense. Lättare sagt än gjort och 1,5h senare (dvs halv 12 på natten) kom vi till slut på ett där vi inte fick några sittplatser utan fick stå vid utgången. Jag hade lätt kunnat döda någon då, haha. 
 
MEN, nu är vi här och den här dagen har vi i stort sett strosat runt i kvarteret för att lära oss var affärer och annat nödvändigt finns. Vädret har varit på topp och temperaturen ligger på mellan 25-28 grader så det känns som utlandet. Vilket det också är förståss men också vårat nya hem! Svårt att ta in tror jag. Är för trött efter gårdagen, haha. Så mycket nya intryck, min hjärna är överarbetad. Fotade lite bilder åt er i alla fall för att visa hur det ser ut här i vårat område. Det är supermysigt! Första bilden är vårt hus då, och resten är random. Måste älska namnet på gatan mittimot våran också, haha. 

let's be adventurers

Hej bejbs! Nu har vår resa till Danmark äntligen påbörjats. Klockan 4 imorse ringde klockan och sedan dess har vi hunnit ta oss via bil till Sundsvall och sedan via tåg till Stockholm. Bloggar just nu på nästa tåg påväg till Köpenhamn som vi just klev på efter en tre timmars väntan på centralen, dit vi anlände vid halv 1 ungefär. Jag skojar inte om jag säger att vår packning väger 120 kilo tillsammans. Vi har två gigantiska resväskor som väger minst 30 kilo vardera, samt en hockeytrunk som väger typ 50 kilo och två mindre väskor på ett par kilo var. Och så Daisy förstås. Våra armar håller på att gå av så vi är helt utmattade just nu, men det går bra och det är värt allt slit. Det känns så grymt spännande att vara on the roads! Jag skulle tippa på att vi är i Odense ikväll vid 22 tiden. Får blogga mer då när vi är på plats i vårt nya hem!😁
 
Btw, tack alla fina för era lyckönskningar och peppande ord. Det betyder mycket för mig och jag kommer sakna er så mycket! Men som jag sagt så är ni mer än välkomna att hälsa på mig och gubben i Danmark, alla dörrar står öppna och det vore fett kul om ni kom. Puss på er😘

life is measured by the moment that take our breath away

 
Har haft en fantastiskt mysig måndag. Först gjorde pappa, jag och gubben ett besök hos mina kusiner, där vi fikade, surrade och kramades hej då. Känns konstigt att man inte kommer träffa dem förän om typ 5 månader igen. Efteråt kom Jeppes morfar och hämtade oss och så bar de av upp till Gerdal och Strutsfarmen. Har varit där en gång tidigare och tittat på strutsarna, men hade aldrig käkat där förut och kan säga att det var ett stort misstag. Maten var helt fantastisk! Självklart bestod menyn endast av olika strutskötträtter så valde en rätt med honungsglacerad strutsfilé och ugnsbakad potatis. Hade aldrig smakat struts förut och trodde väl att det typ skulle påminna om kalkon bara för att det är en fågel, men det gjorde det inte. Var snarare som en rejäl entrecote eller något. Till efterrätt sen tog jag valnötsglass med ugnsgratinerade frukter och en Kaffe Karlsson till det (Baileys, Contreau, kaffe och grädde). Lovar att jag var i mathimlen, och jag är jävligt kräsen. Inte för att låta stroppig (haha?) men vill ha mat av den här kvalitén när jag går ut på restaurang och äter, annars kan jag lika gärna laga maten själv och käka hemma. Vägrar lägga pengarna på äcklig snabbmat.
 
Men nog om det, om ni är i krokarna åk till Strutsfarmen och käka för fan. Visserligen ganska dyrt, men så jävla värt! Sedan kan man (som vi gjorde) köpa mat och mata fåglarna som är asballa. De väger typ 150 kg och kan springa 70 km/h, haha helt galet! Tusen tack till Jeppes morfar som bjöd oss på hela den här upplevelsen.

be at peace, not in pieces

 
Just nu är allt kaos. Håller på att försöka packa för fullt och i och med det ser mitt rum ut som ett fett bombnedslag. Vi åker om 4 dagar(!) och har denna helgen på mig att packa färdigt, sedan åker vi hem till Jeppe och spenderar de sista 48 timmarna i Övik på 9 månader där. Alltså det känns ju helt galet. Och som jag skrev tidigare angående packningen så är det lika svårt som jag visste att det skulle vara. Herrejävlar vad mycket grejer jag har! Vad fan ska jag prioritera när man vill ta med typ.. allt?! Vettefan men här jag kan i alla fall inte sitta. Återkommer när allt lugnat sig, haha.

my past is the reason why i have this actions today

Äntligen är solen tillbaka. Har varit två grymma dagar nu och det känns gött. Eftersom det bara är en vecka(!) tills vi drar nu så vill man ju ha möjligheten att utnyttja dem till att ligga på någon av alla de fina stränderna häromkring och må gott. Igår hade jag dock bestämt träff med Jonna så vi möttes upp i hamnen och käkade glass och tog igen lite surr. Skittrevligt! Sedan drog jag och gubben på Elgiganten och nu äntligen har jag införskaffat mig en systemkamera. Efter inte alltför mycket velande blev det en modell från Sony, då killen som hjälpte mig menade på att jag fick mer kamera för pengarna än om jag hade valt en Canon eller Nikon. Man lägger i princip flera tusen extra just för själva märket, vilket jag förstått redan innan då jag läst på en del. Så sparade någon tusenlapp där. Dessutom är jag ju som bekant nybörjare och hade kunnat köpa vilken modell och märke som helst och fått fina bilder. Så jag är nöjd! Ska bli kul att börja pilla på den och lära mig alla funktioner. Vill fota massor av härliga bilder till bloggen i Danmark :)
 
Idag har jag och gubben spenderat den underbara dagen ute på Malmön och Petviken. Hängde där jättemycket som barn så var rena nostalgitrippen. Det är otroligt fint där allså, men bilder kommer senare då jag glömde kameran hemma innan vi drog vidare till Kroksta.

let's find some beautiful place to get lost

 
I brist på annat tog jag och gubben i eftermiddags med oss Daisy och lite fika och åkte till Sandlågan, för att promenera de (vi först trodde) 1,7 kilometrarna upp till Balustjärn. Efter att ha stött på diverse randoms blev vi rätt snart dock varse om att det var sisdådär den dubbla sträckan enkel väg vilket tog ungefär 1½ timme att vandra då det var backar i 90 graders lutning och stenar och rötter som gjorde stigen svårframkomlig vissa bitar. Tror klockan var strax efter halv 6 då vi kom tillbaka till bilen och då hade vi traskat i typ 3 timmar, inräknat en kort fikapaus. Kanske inte det vi hade räknat med då vi startade vid halv 3, haha. Men det var jävligt skönt, och tjärnen är så otroligt fin. Vattnet är alldeles klart så du ser botten oavsett djup. Hade jag haft bikinin med mig hade jag lätt tagit ett dopp!

the amazing spider-man

 
Igårkväll var jag och gubben på bio och såg The amazing Spider-Man i 3D. Var den andra 3D filmen jag såg och det var lika coolt den här gången som när jag såg filmen om Justin Bieber förra året. Filmerna blir ju 300 gånger bättre! Dock var själva filmen riktigt grym i sig. Har inte varit något jättefan av de gamla Spider-man filmerna så tyckte att den här var en betydligt coolare version, trots att det i grund och botten var samma story. Jag kan verkligen rekommendera den!
 
Idag är jag sjukt förkyld så ligger död i sängen och har inte ens klivit upp än, fan så tråkigt. Fattar inte varför jag blir sjuk på sommaren för? Minns att jag var lika förkyld förra året och det suger lika hårt den här gången.

women play hard to get beause men play hard to keep

 
Idag är det rena pissvädret ute. Det vill säga perfekt väder för att stanna inne och inte göra ett skit på. Fast det blir man ju så jävla uttråkad utav så passade tidigare på att göra bort en sådan tråkig sak som att vaccinera Daisy. Men nu är hon helt och hållet redo för flytten vilket känns skönt. Bara tänk om hon visste vad som snart kommer att hända? Stackarn är helt ovetandes, haha. Hon fick i alla fall ett nytt halsband/scarf som belöning för att hon var så duktig. 
 
Annars så fyller Jeppes pappa 44 år idag så kommer att bli lite kalas här i eftermiddag. Ser ju inte direkt
inte framemot fikat!

memories are photographs taken by the heart

 
Inför flytten till Danmark är jag på jakt efter en ny kamera. Har haft min lilla digitala kompaktkamera från Canon i 4 år nu och den fungerar fortfarande alldeles utmärkt, men jag känner mig sugen på att uppgradera mig till en systemkamera. Jag älskar att fota och visst duger en kompaktkamera för en nybörjare som mig, men jag är redo att lära mig mer och ta bättre bilder och för att göra det krävs det en mer avancerad kamera. Har kikat lite på Canons systemkameror och det lutar åt någon utav dem. Canon har sjukt bra kameror! Dock är det en jävla djungel för mig och jag behöver hjälp att förstå vad allting betyder. Kanske någon av mina läsare har något förslag? Ju dyrare desto bättre förståss, men jag behöver inte den dyraste värstingkameran då jag fortfarande är en NOOB. Ska nog åka in till stan imorgon och kolla och höra mig för. Vi drar ju snart!

a summer romance

 
Har haft tre fantastiska dagar ute på Trysunda. Tror bilderna talar för sig själva, men kan ändå berätta lite om vad vi gjort. Vi kom ut vid halv ett tiden på torsdagen, och då drog vi på oss bikini och badbrallor och gick via Storviken (fjärde bilden) som är en fet strand med stora kullerstenar över till Björnviken som istället är en fet strand med kritvit mjuk sand. Det måste lätt vara den finaste stranden i Övik, rena utomlandsplayan med kristallklart vatten. Låg där och stekte till fem ungefär då vi traskade tillbaka till båten och käkade grillat tillsammans med mamma och pappa. Resten av kvällen njöt vi bara av kvällssolen på båten, sen blev det en rätt tidig kväll med spökhistorier.
 
På fredagen sedan vaknade vi upp vid åtta till samma kanonväder som dagen innan (det var till och med ännu varmare i luften) så efter frukosten gick vi över till Bockviken och lade oss på klipporna. Tog årets första dopp i 16 gradigt vatten i Juliaviken, käkade rökt sik på tunnbröd och drack Orangina. Egentligen hade vi tänkt ta färjan hem vid halv fem den eftermidagen men då vädret var så underbart och livet kändes så jävla värt så sket vi i det och stannade kvar. Istället fick vi käka grillat och njuta av kvällssolen ute i Bockviken ännu en kväll.
 
Idag var vädret inte lika fint utan mulet men dock otroligt varmt, så efter frukosten knöt vi på oss Converse:n och tog en lång promenad på klipporna runt ön (sista bilden). När vi kom tillbaka chillade vi bara i båten tills vi tog färjan tillbaka till Köpmanholmen vid fem. Var rätt skönt att komma hem men fan vad jag trivs ute på havet. Det är livsnjutning på hög nivå för mig och det bästa är att jag får dela allt det underbara med världens finaste kille.

spikes from nelly trend

Lite senare än alla andra klickade jag hem dessa loafers från Nelly Trend. Visst är dem grymma? Har inte fått dem ännu men de verkar vara omtyckta av många och själv tycker jag att de ser asballa ut på bild. Jag har en ganska "basic" klädstil i övrigt så jag tycker om skor, smycken och andra accessoarer som sticker ut för att att inte hela outfiten ska se skittråkig ut. Det är snyggt att bryta av med något coolt för att inte så snäll ut, hehe. Har inte så många snygga vardagsskor heller, konstigt nog. Köper hellre höga klackar, haha. De kostar i alla fall 499 spänn på nelly.com och finns även i andra färger! Tror att dessa kommer bli helt perfekta. Nu har jag dock köpstopp, ska spara varenda krona inför flytten har jag bestämt.
 
Imorgon ska jag och gubben i alla fall ut till havs igen, så kommer befinna mig på Trysunda till fredageftermiddag. Hörs när vi nått fastlandet igen (om jag inte mobilbloggar).

buy the ticket, take the ride

 
Igårkväll bokade jag och gubben biljetterna. Morgonen den 25e juli går tåget från Sundsvall och cirka 13 timmar senare är vi framme i Odense, i huset ni ser på bilden ovan. Fattar ni hur spännande det känns? Om mindre än 4 veckor flyttar vi! Kan knappt förstå det själv. Nu är det nära alltså. Någonting jag gruvar mig inför är dock packningen. Hur fan ska man lyckas packa ner kläder och annat för en 10 månaders resa i EN resväska, typ? Jag har redan nu en känsla av att mycket utav det som åker med ändå kommer att ligga oanvänt (och kanske till och med ouppackat) medan mycket av det jag väljer att lämna hemma kommer att vara saknat. Så är det ALLTID med packning.
 
Å andra sidan, hur mycket snyggt kommer det inte att finnas att köpa nere i Danmark? Dom gör sjukt fin design där, både i kläd-och inredningsväg och jag skulle gladeligen köpa en helt ny garderob där. Så det lutar åt att lämna allt jag inte använder här hemma, oavsett om det "kan komma till användning". För det gör det ändå inte.

a true love story never ends

 
Igår firade jag och gubben 6 månader tillsammans. Det var alltså 7 månader sedan vi träffades första gången och jag kan inte förstå att tiden har gått så snabbt. Å andra sidan känns det som att det var betydligt längre sedan än så. Det känns som att vi känt varandra hela livet, och jag kände direkt att "honom vill jag ha". Det var kärlek vid första ögonkastet, typ. Det här har varit det bästa halvåret i mitt liv hittills, och fler kommer det definitivt att bli. Skulle inte klara mig utan min andra minst lika crazy hälft. Snart drar vi utomlands och flyttar ihop på riktigt, fan vad underbart det ska bli! Jag är så jävla lycklig. JAG ÄLSKAR DIG ♥

RSS 2.0