HEY GUYS

 
Lade märke till att blogg.se uppmärksammat mitt inlägg "Go green" idag, vilket gjort att en hel del nya läsare hittat hit. Fan vad kul, det var på tiden. Som jag har väntat på att få se ett av mina inlägg där på sidan, haha. Lägger ju ner en hel del tid och energi på mina inlägg så det är klart att man blir glad när man får cred och respons. Hade varit så sjukt mycket roligare att blogga om man fått lite kommentarer annars också. Ofta känns det som att folk bara läser utav ren nyfikenhet och inget annat, och det får mig att vilja skita totalt i det här. Dock är jag ju alldeles för bloggkär för att kunna lägga ner helt och hållet. Jag älskar att skriva och fota fina bilder och därför är en blogg helt perfekt att ha för att kunna dela med sig utav sina intressen. Som sagt, jag önskar bara att man fick lite mer respons. Det hade gjort det hela så jävla mycket roligare.
 

GO GREEN

 
God morgon, babes. Imorse testade jag för andra gången att göra en grön smoothie. Har alltid varit skeptisk till alla kombinationer av grönsaker och juice eller smoothies, men efter att ha testat denna så har jag ändrat uppfattning. Den blev verkligen sjukt god. Mestadels smakade den faktiskt frukt vilket såklart är ett plus, men det bästa är ju att man får i sig sjukt mycket vitaminer och andra nyttigheter i från grönsakerna på köpet. Denna måste ni bara pröva!
 
Green smoothie
  • 1 apelsin
  • 1 dl fryst mango
  • 1 dl fryst ananas
  • 1 näve färsk bladspenat
  • 1 näve ruccola
  • ½ avokado
  • 1 skiva citron eller lime
  • 1 tsk spirulina
  • 2-3 dl färskpressad äppeljuice
Mix and enjoy!

KRÄJVINGS

Hej blöggen. Idag mår jag betydligt bättre än igår, tackar som frågar. Jag och gubben har nästan precis avnjutit en sen middag i form av världens kanske godaste ingefärsmarinerade kyckling med vitlök, lime och vårlök som jag kokat ihop, och surrat lite med våra päron på Skype. Snart ska vi fortsätta vårt "The Walking Dead"-tittande. Har ni sett det? Är helt uppslugad utav den serien, kan vara något utav det bästa jag någonsin sett. Älskar serier och älskar skräckfilm, så det är den perfeka kombinationen. Det är så jävla spännande!
 
Sedan har jag insett att jag behöver ett par Primeboots. Eller inte bara behöver, jag kräver ett par, haha. Fan så snygga de är. Modellen jag vill ha är den på bilden ovan (som jag fann här), och kostar 3000 spänn. Som hittat ju. Nu råkar de tyvärr vara slutsålda på varenda sida jag har funnit dem på dock, men kommer de in igen kommer jag att ha väldigt svårt att hålla fingrarna i styr. Googlade fram att en butik här i Odense säljer Primeboots så ska dit och kolla läget också. Bara klämma lite...ååååh.

WILD & FREE

Det första jag tänkte när jag vaknade imorse var "nejfan, jag är bakis", varpå jag desperat försökte somna om för att slippa känna av skiten. Nu har jag legat i soffan hela dagen och, pluggat i och för sig, men också mått som en säck med möglig potatis. Jag är sååå seg, haha. Efter hemmamatchen igår lyckades Camilla övertala oss (inte för att det var ett särskilt svårt jobb) att hänga på ut så vi trampade hem i snöstormen för att byta om och drog sedan på Heidi´s och drack shots för 10 kr. Jag har nog sagt det förr men jag kan inte låta bli att säga det igen för det är så sjukt vad billig alkoholen är här i Danmark i jämförelse med Sverige! Du kan f.x få en 3 liters vindunk för 99 kr, liksom. Efteråt mötte vi i alla fall upp några till från laget på Bodegan och hängde där ett tag, sedan gick vi vidare på ett annat ställe där vi dansade till klockan halv 5 imorse.
 
ÅH VAD JAG HAR SAKNAT ATT DANSA, JAG HADE VERKLIGEN SÅ JÄVLA KUL!!! Släppte loss totalt till musiken och kände mig som Serena Van Der Woodsen på dansgolvet, haha. Hade en riktigt rolig kväll och måste ge all cred och kärlek till Camilla som är en så underbar tjej. Hjärtat på rätt plats och utan henne hade tillvaron här helt enkelt varit lite tristare.

STU[DYING]

 
Ledsen för seg uppdatering här. Hade ju lovat att ta tag i den här bloggen på riktigt men det är redan onsdag, och ja vad fan hände? Dagarna går så snabbt att jag inte ens hinner med att blogga! Dessutom drog plugget igång i måndags och även fast jag inte fysiskt behöver infinna mig i någon skola är jag där konstant i skallen. Det har gått tre dagar och jag är redan stressad. Böckerna jag beställde inför kursstarten anlände dock just in time, som tur var. Har aldrig behövt köpa mina egna böcker tidigare utan har alltid fått låna av respektive skola, och det är inte förän nu jag inser det. Fan vad DYRT det är med kurslitteratur? Hade mycket hellre velat lägga de 1000 spännen på nya träningskläder eller en blender från KitchenAid istället för fyra trista böcker, haha. Antar att de är väl investerade pengar dock...
 
Igår fick jag i alla fall göra något roligt och spendera kvällen på arenan och se min finaste spela match. Efter tre raka bortamatcher var det äntligen dags för en på hemmaplan. Tråkigt nog blev det en orättvis förlust men min duktiga fick i alla fall göra ett mål och en assist. Är så glad för Jeppes skull att det går så bra för honom med hockeyn, och att han har utvecklats så otroligt mycket här i Danmark. Han har varit med i lokaltidningen flera gånger (en gång även tillsammans med mig då dem gjorde ett repotage om oss, har inte visat er det tror jag?) och fått en utmärkelse för månadens bästa spelare i november, vilket är riktigt imponerande med tanke på allt som skedde just då. Tror dessutom att han ligger etta eller tvåa i poängligan inom laget. Puss från en stolt flickvän

DOLL EYES

 
Hoppas ni har haft en fin helg, babes!!! Det har jag, om än en väldigt lugn sådan. Har mest chillat och tagit det lugnt. Har dock skitit totalt i bloggen, eftersom ingen ändå har tid att läsa vad man skriver, haha. Lördagen spenderade vi i alla fall på Bilka bara för att det är så jävla kul att strosa där, och denna dag startade jag med ett härligt pass på gymmet medan Jeppe var på sin träning. Trodde att jag skulle vara nästintill ensam där, men det var skitmycket folk faktiskt. Inspirerande att se så många människor svettas en söndagmorgon! There´s no excuses, liksom. Förresten, ett hett tips. Lancômes Doll Eyes, min nya favoritmascara. Kommer en liten recension nedan.
Produktnamn: Lancôme Hypnôse Doll Eyes Mascara
 
Produktinformation: Hypnôse Doll Eyes har hämtat inspiration från alla unga flickors dröm om långa, tjocka och separerade fransar – äkta dockögonfransar! Doll Eyes är berikad med en "fiber shine"-formel som ger fransarna extra glans, och formeln innehåller både mjukt och hårt vax, varpå det ena bygger upp volymen och det andra skapar den perfekta böjen på fransarna. Slutligen ser "ultrastretch"-komplexet med förlängande polymerer till att fransarna direkt får en känsla av lösögonfransar.
 
Resultat: Jag brukar inte märka så stor skillnad mellan (dyra och billiga) mascaror annars eftersom mina ögonfransar är väldigt långa och böjda naturligt, men denna är faktiskt snäppet bättre än alla andra jag har testat. Fransarna blir sjukt långa och borsten är grym. Dessutom lägger den sig inte under ögonen utan sitter där den ska hela dagen. Priset ligger på 315 kr på Kicks, vilket är rätt saftigt, men jag lovar er att den är värd varenda liten krona. Löp och köp!
 
Pris: 315 kronor
 
Betyg: 5/5

SMOOTHIE

 
God morgon, bloggreaders! Hoppas ni har sovit gott, det har jag gjort. Sover som en prinsessa nu för tiden. Startade denna morgon med en härlig smoothie också. Ett av mina nyårslöften var ju nämligen att göra precis det, och det har jag hållit. Idag körde jag på en blåbärssmoothie med banan, lime, grekisk yoghurt, honung och en skvätt mjölk. Sjukt gott verkligen, aj löv it. Och nyttigt framförallt, blåbär är ju något utav det mest hälsosamma du kan äta. Har läst att det både förhindrar olika typer av sjukdomar, fördröjer åldrandet och är skitbra när man vill gå ner i vikt då det innehåller så få kalorier i förhållande till näring. Hur bra låter inte det? Jag älskar blåbär!
 
Jag messade föresten med Erin häromdagen. Hon åkte hem till USA för 1½ vecka sedan och i Charleston, South Carolina där hon bor är det 25 grader varmt nu. FYFAN, säger jag bara. Jag är så jävla avundsjuk! Dessutom saknar jag henne jättemycket. Så tråkigt att hon har dragit hem, men vi har redan spikat att jag ska åka dit och hälsa på någon gång och det ser jag framemot som fan. Hoppas ni får en fin dag i alla fall, själv ska jag hoppa in i duschen nu. Kisses!

LANA DEL REY

Jag drömmer mig bort totalt till den här fantastiska låten och videon. Jag på riktigt dör alltså. Lana del Rey är så jävla grym och inspirerande, älskar hennes musik!!!

CUPCAKES


 
Slängde ju ihop ett par cupcakes igår, och på bilderna ovan ser ni slutresultatet. Visst blev dem söta? Det är citron- och limecupcakes med en rosig hallonfrosting, och de blev riktigt, jävla goda om jag får säga det själv. Älskar kombinationen av citron och hallon, det slår verkligen aldrig fel. Receptet har jag, efter lite googlande fram och tillbaka, dessutom knåpat ihop själv (ej frostingen) med hjälp av Leilas grundrecept på muffins. Jag var nämligen ute efter riktigt fluffiga cupcakes, och med hjälp av min nya hookup, lowfat varianten av grekisk yoghurt som du kan använda till precis ALLT, tycker jag att jag lyckades fantastiskt bra. Jag uteslöt all annan vätska så att smeten mer liknade en fluffig deg, och körde på bikarbonat istället för bakpulver. Det fungerar bara du har något syrligt i smeten som hjälper bikarbonaten att jäsa, som yoghurten i det här fallet. Formarna i gummi har jag köpt på IKEA för en billig peng, och de fungerar riktigt smidigt. Receptet down here ↓
Cupcakes:
  • 100g smör
  • 2 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 1 st lime, saften
  • 1 st citron, skalet
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 nypa salt
Sätt ugnen på 175 grader.Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, grekisk yoghurt, rivet citronskal och saften från limen. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i muffinssmeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Grädda i mitten av ugnen cirka 10-12 minuter eller tills dina muffins är är gyllenbruna och "torra" inuti. Provstick med en tandpetare, den ska vara helt torr när när du dragit ut den.
 
Frosting:
  • 250 g hallon
  • 1 lime
  • 3 msk strösocker
  • 60 g smör
  • 100 g Philadelphia
  • 5 dl florsocker
Häll i frysta hallon, strösocker och saften från en lime i en liten kastrull. Mosa hallonen och koka tills såsen är varm och rinnande. Ta av från värmen och kila bort kärnorna genom en finmaskig sil. Låt svalna. Blanda 5 msk av hallonsåsen med smör, philadelphia och florsocker. Vispa ordentligt till en fluffig och jämn frosting. Spritsa frostingen på de svala cupcakesen. Garnera med något fint strössel. Enjoy!

MITT KÖK

 
Så var det måndag och starten på en ny vecka. Halva januari har redan gått, sjukt vad snabbt tiden rullar. Det positiva är dock att vi går mot ljusare tider, våren och sommaren väntar bara runt knuten och det ska bli spännande att se hur tidigt våren når Odense. Förmodligen typ 2 månader innan den första gröna knoppen slår ut hemma i Norrland, och med tanke på att snön och kylan har gjort ett återbesök här nere måste jag säga att jag längtar som fan!
 
Tänkte i alla fall ta och bjussa på lite bilder på vårt lilla, men skitsöta, kök som jag fotade i förra veckan. Det rum i vår nya lägenhet som jag förmodligen spenderar mest tid i, haha. Tycker att vi har fått det väldigt mysigt, och jag älskar att vara där och dona på, äkta housewife style. Matlagning och bakning är ju som jag har nämnt många gånger tidigare något jag ägnar mycket tid till och det är så mycket roligare att göra det i så charmigt, litet kök som det här. Som ni ser ryms inget matbord, men det är det vi har matrummet till. Fast ärligt talat käkar jag och Jeppe ändå 95% av våra middagar i soffan framför tv'n, haha. De söta cupcake'sen i porslin köpte jag på julmarknaden på Tivolit i Köpenhamn för halva priset, älskar dem. Nä, nu ska jag baka lite riktiga cupcakes innan gubben kommer hem från sin träning. Puss!

LÖRDAGKVÄLL

Langar ett blogginlägg såhär en lördagkväll. Har ändå inget bättre för mig och när man nu för tiden lever det glassiga livet utan jobb är ju inte helgen direkt något speciellt i alla fall. Hela veckan är som en enda lång lördag, haha! Jeppe är i alla fall påväg hem från sin bortamatch i København, som jag tyvärr såg att dom torskade, och jag slöar bara i soffan och väntar på honom. Tidigare idag drog jag iväg på gymmet och brände lite fett på löpbandet. Blev 30 minuter och sedan liten mage på det. Hann inte mer för gymmet stängde, men känner i alla fall att det går lättare att springa nu, min kondition har verkligen förbättrats.
 
Nu när vi har flyttat har jag egentligen närmare till ett annat, mindre Fitness World inne i stan, men jag kände redan efter ett besök att jag inte gillade lokalen och maskinerna där, då det är betydligt mycket mindre och äldre. Är dessutom alldeles för nerkärad i det gamla gymmet, som är 3 gånger så stort och supernytt och fräscht. Löpbanden har ju fan inbygd tv som man kan glo på medan kalorierna ryker, love that. Att det tar 15 minuter att cykla dit jämfört med de 5 som det tar till det inne i stan, är det LÄTT VÄRT. Kvalitet före kvantitet, right? ;)

KAMOUFLAGE

 
Köpte världens coolaste jacka inne på Topshop under mellandagsrean. Har länge velat ha en kamouflagemönstrad jacka och när jag såg denna tvekade jag inte en sekund. Pälskragen, och det faktum att hela jackan är fodrad med fuskpäls, gör den bara ännu snyggare och det bästa är att båda är avtagbara. Plockar jag bort dem har jag en perfekt vårjacka. Nu värmer dock pälsen hur skönt som helst. Originalpriset låg på 900 DKK, men jag gav 450 för den ≈ 540 SEK.
 
Jag brukar suga hårt på rea-shopping men i år har jag fan lyckats. Två jackor till priset av en, och dessutom på 50% off, är fan inte illa pinkat. Dessutom shoppade jag ett par svarta mini Uggs på halva priset dagen innan, ba wohoo! Ugg Australia rear aldrig ut sina boots annars, så tro mig om jag blev glatt överraskad när jag upptäckte att en av de 50 stycken skobutikerna här i Odense gjorde det!

SPIKAR

 
Efter 1 års dregglande är de äntligen i min ägo, mina första par Jeffrey Campbell Lita's. Minns när Kenza köpte sina Spikes förra året, hur brutalt avundsjuk jag var, och hur less jag var när de sedan var utsålda exakt överallt. Lyckades aldrig få tag i ett par, sedan glömde jag bort dem, haha. När jag sedan upptäckte att en butik här i Odense säljer Lita-modellen i några olika mönster och färger fick jag upp ögonen för dem igen, och jag har varit där flera gånger och testat dem. Kan bara hålla med Kenza, de sitter så jävulskt bra på foten! Blev överlycklig när jag fick dem i födelsedagspresent av gubben, tack min älskling! ♥

NYÅRSLÖFTEN

 
Såhär en vecka in i det nya året, kan jag blicka tillbaka på det gångna och konstatera att jag haft ett både händelserikt och oväntat 2012, där jag lärt mig otroligt mycket nya saker. Jag har vuxit ännu lite som människa och än en gång insett hur stark jag faktiskt är när situationen kräver det. Flytten till Danmark har varit både upp och ner, periodvis har jag velat slita håret av mig av frustration, men mestadels har det varit en grymt rolig livsutveckling. Allt har jag dessutom fått dela med den finaste kille jag någonsin träffat. Jag och Jeppe firade 1 år tillsammans på min födelsedag, and the best is yet to come.
 
Mina "nyårslöften" inför kommande år:
1. Ta tag i plugget, och ge 110% i alla kurserna jag påbörjar nu i januari.
2. Köra på lika bra med träningen som jag gjort 2012.
3. Fortsätta vara mig själv, oavsett vad andra tycker och tänker.
4. Resa mer.
5. Starta dagen med en supergod och supernyttig smoothie.
 
Det låter vettigt, va? Det är faktiskt första gången jag avger några nyårslöften. Jag brukar aldrig göra det annars så vi får se hur det går, men då jag gillar förrändringar så tänker jag varför inte?! För att komma någon vart är det ju rätt smart att sätta upp ett par mål och kämpa för att nå dit. Det där med smoothien är förståss mest för kul, men de fyra övriga tänker jag ge mig fan på att fixa!

SUSHI

 
Hoppas ni har en fin helg, babes. Jag och gubben har spenderat vår lördag på det stora shoppingcentret som numera endast ligger 7 minuter bort med cykel. Jag är ju inte direkt besviken. Och in till city har vi typ 3 minuter, måste säga att vi verkligen bor helt perfekt till nu. Jag trivs som fan! Vi kikade runt i butiker, jag köpte prylar till köket på Inspiration, och så blev det lite glassätande också. Jag brukar inte gilla glass på vintern men vi har fan nästan +10 grader här i Odense nu så det är ju nästan som svensk sommar, haha! Skämt å sido. När vi kom hem igen satte vi igång tillverkningen av vår allra första, hemmalagade sushi. Det blev faktiskt jävligt bra! Till det friterade vi räkor och drack skumpa. Ingen dum middag alltså, så sjukt gott var det. Det var dessutom mycket lättare än vad jag hade förväntat mig att göra, och prislappen på egengjord sushi är ju ungefär hälften så låg som om du köper på restaurang. Tips! ;)

KÖRSBÄR

 
Dagen före nyårsafton fyllde jag år, och hade därför snott ihop en liten tårta dagen till ära. Valet föll på en "White chocolate & cherry cake", och resultatet ser ni på bilderna ovan. Jag tycker själv att den blev riktigt fin! Enkel och stilren, om man kan säga så om en tårta, haha. Den smakade gott också, körsbär är en av mina favoriter och vit choklad slår ju aldrig fel. Dock tycker jag att det är roligare att baka och garnera än just själva ätandet. Det var länge sedan jag bakade något sånt här och jag har verkligen saknat det. Men det kommer bli mer nu när suget kommit tillbaka, for sure. Jag bakning.
 
Receptet hittar ni här, jag fyllde dock min med fyllningen till denna eftersom jag inte är så förtjust i smörkräm.

JULEN '12

 
Julen 2012 blev en jul utöver den traditionella, då jag och gubben, istället för att fira med familjen, drog till Köpenhamn och spenderade två nätter på hotell. Lyckades pricka helt rätt då vi valde Copenhagen Plaza, som var ett otroligt mysigt och charmigt hotell från 1913, där flera kända rockgrupper såsom Queen, Black Sabbath, Van Halen, Led Zeppelin och Mötley Crüe också bott. Vårat rum låg på översta våningen och vi hade utsikt över Tivoli och Centralstationen, vilket var skithäftigt kvällstid. Frukostbuffén var underbar, och baren på hotellet var riktigt mysig. Som att kliva rakt in i ett gammalt bibliotek ur en Harry Potter film, därav namnet "Library bar". Julaftonskvällen spenderade vi tillsammans med Zach och Erin på en av de få restauranger som var öppna, åt och drack gott, och strosade sedan tillbaka till hotellet för att öppna julklappar.
 
På juldagen hoppade vi på en Sightseeing-buss, som tog oss runt till de mest kända platserna utav staden, och när vi åkte förbi Nyhavn dog jag ju lite. Sommartid lär det ju vara oslagbart. Förövrigt ÄLSKAR jag Köpenhamn. Vilken underbar stad alltså. Trots att vi inte riktigt fick chansen att uppleva allt den har att erbjuda då det mesta tyvärr var stängt, kände jag på en gång att Köpenhamn är en stad jag utan tvekan skulle kunna tänka mig att bo i. Mycket härligare atmosfär än Stockholm, och mycket mindre och mysigare än London (som är de två resterande huvudstäder jag besökt, typ). På annandagen, innan vi tog tåget tillbaka till Odense, gick vi på Tivolits årliga julmarknad, vilket var bland det finaste jag sett. Hela stället var utsmyckat i ryskt jultema. Nä, ett som är säkert är att Köpenhamn definitivt inte har sett det sista utav mig. Vår julhelg kunde verkligen inte blivit bättre.

EN NY START

Nä, nu är det fan dags att kicka igång den här bloggen igen. Nytt år, nya tag! Eller vad säger ni? Har hänt en hel del sedan sist och för att lägga allt det gamla bakom mig har jag raderat en hel del blogginlägg som ni ser. Vill inte längre ha någonting med den skiten vi levde i de två sista månaderna av 2012 att göra. Jag och gubben har flyttat till en egen lägenhet nu, en superfin 2:a inne i stan där vi trivs fantastiskt bra. Äntligen har vi det vi kan kalla vårt eget, vårt hem där vi gör vad fan vi vill. Det är svårt att med ord beskriva den lättnad vi känner, men jag tror att ni förstår själva. I alla fall, bilder på vår nya sekelskiftslägenhet kommer framöver!
 
Håller på att ändra min design för stunden, så räkna med att bloggen eventuellt kommer att se lite knasig ut till och från. Hörs snart igen!
 

RSS 2.0