Under Lindetraaet

 
HAR PRECIS AVNJUTIT DEN GODASTE MIDDAGEN sedan avskedmiddagen på strutsfarmen i somras tillsammans med Jeppes morfar. Vi ringde och bokade bord på en restaurang intill H.C Andersens museum (som vi förövrigt besökte igår) då våra förstaval var fullbokade, och hade ingen som helst aning om vilken typ av restaurang vi valt. Dock blev vi positivt överraskade redan när vi såg byggnaden, världens sötaste lilla hus, och inte blev det sämre när vi klev innanför dörren. Miljön inomhus var helt underbart mysig, som hämtat ur en gammal stuga från 1700-talet men samtidigt extremt fräsch och lyxig och maten var inte sämre den. Redan innan huvudrätten visste jag att vi skulle få smaka på något fantastiskt då vi fick två supergoda små appetizers följt av hembakt bröd med egentjärnat smör, och oxfilén vi valde var verkligen out of words. Även servicen var grym och hela vistelsen blev en verklig upplevlse. Besöker ni någon gång Odense, gå till 'Under Lindetraeet' på Ramsherred 2. Hett tips!

Dulce de leche

 
VAKNADE UPP TILL OLJUDET AV EN JÄVLA lövblås imorse klockan 8. Att bli väckt utav en gräsklippare eller en vägborr är väl en sak (även om det är sjukt irriterande) då de åtminstonde har en funktion, men att bli väckt utav en lövblås är en helt annan. Finns det något ljudframkallande redskap som är mer störande och onödigt? De första löven har precis fallit från träden och betydligt mer än så kommer att falla, så ens varför bry sig om att blåsa bort de få som landat? Jag orkar inte att jag stör mig så mycket på det heller, haha.

Men för att nämna något roligare så kommer mina föräldrar och hälsar på idag. Har inte träffat dem på ungefär 2 månader så det känns riktigt kul att de kommer hit ett par dagar. De stannar till på tisdag så det kommer att, precis som när Jeppes föräldrar var här, bli några intensiva och händelserika dagar vilket kommer bli skitkul. Har precis bakat brownies för att ha något att bjuda dem på när de kommer, och på tal om det så har jag för första även gången gjort 'Dulce de Leche'. Dvs kokat en konservburk med kondenserad mjölk i 2 timmar och förvandlat den till en fantastiskt god kolasås! Det måste ni pröva.

With you

 
JAG VISSTE INTE VAR KÄRLEK VAR innan jag träffade Jeppe, och jag trodde definitivt inte att det fanns något som kallas 'kärlek vid första ögonkastet'. Jag visste heller inte att det fanns en sådan omtänksam, lojal och pålitlig kille menad för mig, men där hade jag fel. Jag minns första gången vi träffades som om det vore igår, för sedan den dagen har jag vetat till 110% vem det är jag vill spendera resten av mitt liv med. Han är den som får mig att må bra, att känna trygghet och att skratta, no matter what. Han är den som stöttar mig i alla lägen och som skulle göra vad som helst för min skull, no doubt. Han älskar mig för den jag är och låter mig vara precis som jag är, always. Dessutom är han den snyggaste jag vet och den som skulle vinna över mig i en fistävling anytime, haha. Jag älskar dig.

Haircolor

 
EFTER MÅNGA OM OCH MEN känner jag mig äntligen nöjd med min nya hårfärg. As you can see är det en varm guldblond färg som nästan kan uppfattas som lite röd i vissa ljus. Inte riktigt jordgubbsblond men något ditåt. Har prövat på (ska inte säga det mesta men) en hel del i hårfärgsväg och haft både platinablont, mörkbrunt och ett antal färger där i mellan, men har aldrig varit redhead så nu fick det bli det. Eller okej, jag är inte rödhårig men jag ville köra safe till en början för att se om jag skulle klä i en riktigt varm färg, och i sådana fall lägga på en lätt koppartoning i efterhand. Vore kul med lite åsikter, så vad tycks? :)

Lazy sunday

 
IGÅR VAR DET H.C ANDERSENS MARATHON här i Odense, så vi tog Daisy med oss och promenerade in till stan. De hade spärrat av ett rätt stort område inför det 42 km långa loppet, men vi var lite sent ute så de flesta hade tyvärr redan gått i mål. Var bara eftersläntarna kvar så kände inte för att stå och kolla eller ta någon bild, haha. Vi köpte istället med oss fika från 7 eleven och gick till en mysig park som heter Munke mose för att njuta av höstsolen. Var så skönt ute igår, raka motsatsen till det pissväder vi bjussats på idag... så blir att hålla sig inomhus och avfärga lite hår istället. Min hårbotten är mörkare än längderna och till en början tyckte jag att det var coolt. Nu tycker jag bara att det ser trashy ut.

Café Gertruds

 
HAR HAFT EN AV VECKANS BÄTTRE DAGAR tillsammans med min fina. Om onsdagen och torsdagen var kaotiska och påfrestande var denna lördag harmonisk och härlig. Vi begav oss in till stan efter Jeppes träning för att luncha och lyckades av en slump hitta en gata med mysiga restauranger och uteserveringar. Vi valde en av dem och satte oss utomhus trots att vädret var rätt kyligt och blåsigt. Dock fanns det värmelampor och filtar så det gick hur bra som helst att sitta ute i den friska luften ändå. Jag åt en sallad med lax och gubben en Club Sandwich som båda var riktigt bra. Till drack vi varsin smoothie och jag valde en helt underbar Detox-variant gjord på citronjuice, tranbärsjuice, äpple och ingefära. Ska lätt testa att göra den själv för den var hur fräsch som helst! Efter lunchen strosade vi lite i butiker innan vi åkte hem och hämtade Daisy för att bege oss ut på en lång promenad i höstsolen. En mycket skön dag som sagt.
 
Har färgat håret också som ni kanske ser och är sjukt nöjd! Kommer dock lägga upp fler och bättre bilder på min nya hårfärg en annan dag.

Season premiere

 
NI KANSKE TRODDE ATT JAG VAR DÖD men jag lever faktiskt. Om än knappt, då jag ligger i matkoma. Kom precis hem från den första matchen för säsongen (de andra har bara varit träningsmatcher) och middagen tillsammans med de andra flickvännerna. Har haft en kanontrevlig kväll med god mat, trevligt sällskap och bra underhållning. Tyvärr blev det förlust men det var betydligt bättre tryck och stämning i hallen än antalet åskådare. Dessutom känns det så bra att äntligen fått börja lära känna tjejerna bättre. De är grymt sköna! En tyckte jag var lik hennes modellkompis i L.A och en annan undrade lite förvånat om jag inte var modell. Hur kan man inte älska dem liksom? Haha skojar bara, de är riktigt lättsamma och roliga. Ser framemot att träffa dem fler gånger, och eventuellt börja träna tillsammans med en av dem!
 
Nu ska jag njuta av resten av den här kvällen tillsammans med min kärlek.

Bad blogger

Sorry för riktigt kass uppdatering, har inte mått så bra idag. I´ll be back tomorrow!

NEXT BUY

 
ATT UGG AUSTRALIAS CLASSIC SHORT-MODELL är mina absoluta favoritskor all times lär ju ingen som följt min blogg ett längre tag ha missat. Finns inga skönare skor och det slår jag fast vid. Borde seriöst börja ta betalt för all den reklam jag gör för dem, haha! Åtminstonde bli sponsrad med ett par, och i sådana fall skulle jag valt dem på bilden ovan. Hur coola?!
 
"Money can´t buy me happiness, but I´d much rather cry in a mansion".. bitter.

TODAY AT DAY


Idag har jag och älsklingen varit på stan och strosat. Finns verkligen hur mycket snyggt som helst i butikerna just nu. Jag är på jakt efter en varm kappa att ha i höst och vinter och lyckades hitta en sjukt fin i grå ull på Day Birger Et Mikkelsen. Den satt som en smäck! Priset var dock i saftigaste laget så det blev inget köp idag. Drygt att vinterplagg ska vara så jävla dyra.
 
När vi kom hem åt vi tapas till middag, och sedan försökte vi streama Modos match mot Timrå. Dock förgäves, då Jeppe registrerade sig på en sida och betalade 300 spänn för något som inte ens fungerade. Definitivt sista gången vi handlade med kortet via nätet på en sida vi inte är 100% säkra på att den är seriös. Hatar sånt där. 

FRIDAY THOUGHTS

 
Skype:ade med min Jonna i eftermiddags som jag inte pratat med på evigheter, och det var inte en dag för tidigt. Hon är en av mina närmsta som jag verkligen saknar hemifrån. Varför ska det vara så svårt att höra av sig till varandra bara för att man inte bor i samma stad längre? Lyckas alltid tappa kontakten med gamla vänner hemifrån när jag lämnar Övik och det tycker jag är skittrist. Jag tänker ofta på er där hemma ska ni veta, och även om ingen av oss tar intiativet till att slå en signal eller skriva en rad på FB, så hoppas jag att ni tänker på mig ibland också.
 
Anyway, hade egentligen bara tänkt ge er en quick update mitt i fredagsmyset, som jag och gubben startade med en god middag och några glas Rossini (ny favorit) och fortsatte med godis, tvspel och en kvällprommis, så jag ska återgå till att umgås med min andra hälft nu när han är här med mig och inte är i Holland med laget. Jeppe är nämligen sjuk så han stannade hemma för att kurera sig, och jag kunde inte vara gladare. Inte för att han är sjuk, men ni fattar.

CLASSIC CARROT CAKE

 
Igår hade Jeppe bortmatch med laget, så jag valde att spendera min torsdagseftermiddag och kväll vid spisen. Chokladtårtan är förståss numer uppäten och ett minne blott, så jag kände att det var dags för mig att ge mig på nästa utmaning som denna gång fick bli en Classic Carrot Cake. Jag är personligen ett stort fan av just morotskaka men har alltför många gånger ätit dåliga varianter på diverse kaféen, där det varit för lite kaka och på tok för mycket frosting som dessutom inte smakat särskilt gott. Däremot älskar jag hembakta morotskakor och därför kändes denna morotstårta som den ultimata morotskakedrömmen.
 
Såhär efter provsmak är jag dock lite besviken. Frostingen blev supergod, men trots det tycker jag att det hade räckt med ett lager endast uppepå. Det får inte bli för mycket av det goda så att säga. Failade även lite med bottnarna då de blev för kompakta, så jag antar att jag skulle ha gräddat dem ett par minuter till. Bortsett från denna självkritik är det klart att kakan blev god (fråga Jeppe om ni inte tror mig, haha), men jag kommer garanterat fortsätta att leta efter det perfekta receptet på morotskaka. Vill ni ha så länkar jag dock gärna receptet på denna.

FRINGES


Såhär såg jag ut igår på matchen. Matchade fransar med fransar, väldigt enkelt och bekvämt. Dock höll jag på att frysa ihjäl i min mysiga poncho under sista perioden. Måste lära mig att klä mig varmare inför matcherna även om det är 18 grader ute. I hallen är nämligen inte mer än 10 grader, typ. Annars var det en bra match som grabbarna vann på straffar, och Jeppe gjorde ett skitsnyggt mål. Stolt flickvän man är!

DOUBLE CHOCOLATE CAKE

 
Här har ni resultatet av den chokladtårta jag bakade i fredags. En riktig chokladdröm för dem som älskar choklad! Jag är nöjd med smakresultatet men hade velat ha glasyren lite ljusare färg så att den hade blivit snyggare att se på också. Den fick dock gott omdöme av provsmakarna. Jeppe tycker ju om allt jag bakar (haha söt), men Max sa att "it was the best chocolate cake I´ve ever tasted", och då brukar han tydligen inte ens gilla tårtor. Det tolkar jag som ett bra betyg. Jag är själv ingen tårtfantast men har upptäck tjusningen med de amerikanska "over the top" varianterna såsom denna. De är rätt svåra att motstå ;)
 
Nu ska jag snart promenera bort till arenan och kolla på grabbarnas match, de möter ett tyskt lag i en träningsmatch.

STARBUCKS CARAMEL MACCHIATO

 
Fick en glad överraskning i förmiddags då jag hittade Starbucks i kyldisken när vi var och handlade. En liten tröst för oss som inte belönats med deras underbara kaffe just around the corner. Den smakade faktiskt riktigt gott! Nu ska jag sätta igång att baka denna fredag till ära. Har hittat ett recept på en riktigt fläskig american style chokladtårta. Förhoppningsvis blir den så fin att ni får resultatet ikväll eller så ♥

GONE BY CHRISTMAS

 
Idag är det den 6:e september och exakt 109 dagar kvar till julafton. Den känns med andra ord fortfarande en bra bit bort, och vanligtvis brukar jag inte ägna julen en tanke förän typ december. Jag älskar julen, men är ingen fanatiker som handlar julklappar i juni och stressar ihjäl med förberedelser, utan jag tar det hela med ro för att låta högtiden behålla sin lugna och mysiga stämning. Julen är ju en sådan tid på året då man spenderar tid med sina nära och kära, och så har det varit även för mig i alla år vilket är helt underbart. I år känner jag dock att jag vill hitta på något helt annat än det klassiska julfirandet man gjort om och om igen sedan barnsben, och därför håller jag och gubben på att kolla på en resa ett par dagar över jul. De spelar sin sista match innan juluppehållet den 22:a december och har sin nästa match den 27:e, så det handlar inte om många hellediga dagar och därför heller ingen lång resa, men jag måste säga att det känns så sjukt, jäkla kul att få fira allt annat än en traditionell jul. Dessutom är det perfekt att passa på när man redan befinner sig 140 mil hemifrån.

#SMARTGIRL

 
Igår fick jag ett email från ett företag som heter Nets (hade aldrig hört talas om det förrut men googlade det och de har något med betalkort och kortläsare att göra) där det stod att någon försökt hacka mitt danska Visa-kort. För att förhindra att kortet skulle avaktiveras ombads jag klicka in på en bifogad länk för att bekräfta mina kortuppgifter. Eftersom vi befinner oss i ett annat land där man inte har särskilt bra koll på hur saker och ting fungerar gjorde jag det i ren panik, och först efteråt slog det mig att det förmodligen var en ren och skär bluff. Vi ringde det svenska Nets för att checka och då fick vi det bekräftat, det var ett fejkmail som skickats ut av hackare på jakt efter kortuppgifter. Ibland är jag så lättlurad! Fick dra på banken idag och spärra kortet och beställa ett nytt. Hade inte dragits några pengar från det thank god (fanns ju inga där heller men tydligen går det att övertrakassera), så troligen hann de inte använda det.
 
BTW, vad ska jag göra med mitt hår? Har världens utväxt nu as you can see.. tips plz?!

GOD MORGEN

 
God morgon på er. Inte ofta jag drar iväg ett morgoninlägg här, men då jag inte hann blogga något igårkväll fick det bli kompensation för det nu. Dock bara en kortis, för jag ska strax kila iväg och käka frulle. Jag bakade tékakor igår, do I need to say more? Annars uppskattar jag bloggare som uppdaterar på morgonen, då jag oftast brukar surfa in efter något att läsa direkt när jag vaknar.
 
Igår var Jeppe och jag på IKEA i alla fall och köpte lite inventarier till rummet. Det som fick följa med hem var en ny madrass till sängen som inte sticker ut 1 dm på varje sida, ett överkast samt 3 prydnadskuddar, krukor till mina underbara orkidéer, en gardinstång så att jag ÄNTLIGEN kan sätta upp gardinerna, samt en mysig fårskinnsfäll. Nu börjar vårt sovrum verkligen likna något. Blev betydligt mer hemtrevligt nu. Och ju finare det blir, desto snarare ska ni få se lite bilder härifrån också. Vem vill visa upp en lägenhet som är kal och opersonlig liksom? Nä, tékakor var det ja!

DOUBLE LAYERED CHEESECAKE

 
I lördags när Jeppe och jag tog en lunch på stan blev båda så otroligt sugna på Cheesecake. Tänkte köpa med mig en bit hem, men sedan ångrade jag mig och bestämde mig för att istället baka en egen. När vi kom hem satt jag och googlade recept och lyckades till slut hitta ett som gick under benämningen "Sveriges bästa Cheesecake". Världens godaste fanns, enligt receptmakaren, att köpa i New York men denna skulle tydligen vara close enough. Jag satte av till närmsta butik och inhandlade ingredienser, sedan satte baket igång och någon timme senare hade jag skapat en "Double layered Cheesecake" som, precis som utlovat, smakar HELT FANTASTISKT! Jag är nästan lite imponerad över mig själv, då jag aldrig bakat Cheesecake tidigare. → här är receptet till den som vill testa.
 
Note: vad som menas med "double layered" är självklart två lager. Bortsett från botten, så består det undre lagret av en smet med Philadelphiaost som bas, och det övre lagret av en smet gjord på Créme Fraiche. Kollar ni noga på bilden så kan ni även se den fina linjen som skiljer lagren åt. Det är ingen markant färgskillnad direkt, men det syns!

IPHONE PIC

 
Fann en underbar mobilbild på mig och gubben, tagen någon gång runt 3-snåret inne på en av Retros toaletter. Charmigt! Hade dock helt förträngt detta vilket jag tror syns också. Tror även att bilden avslöjar hur alla shots och redbulldrinkar påverkat vår hjärnkapacitet, haha. Vi ser helt lost ut. Nu ska jag däcka, sleep tight så hörs vi imorgon.

FIRST NIGHT OUT

 
Idag är en sådan dag då jag kan konstatera att 4 timmars alkoholpåverkad sömn inte är hälsosamt för mig. Jag har legat knockad i sängen halva dagen och ojat mig över hur en människa med vilje kan utsätta sin kropp för något så vansinnigt som sprit. Jag har mått så brutalt dåligt, haha. Men jag måste säga att gårkvällen istället var riktigt, jävla kul.
 
Fick äntligen testa på Odenses nattliv, då jag och Jeppe mötte upp hans lagkompisar vid en bowlinghall och därifrån tog en taxi in till stan och en nattklubb som hette Distotek Club Retro. Fick glida in före kön utan att betala så började bra redan där, hehe. Stället var rätt stort och vi fick gratis drinkar och shots i princip hela kvällen. Det enda vi köpte själva var varsin Pina Colada som kostade 75 kronor. Sprit här i Danmark är, inte mycket men ändå, billigare än hemma i Sverige vilket är nice. En flaska vin kostar runt 40 kronor. Det allra bästa är dock att uteställena inte stänger en viss tid (t.ex kl.2 som i Övik vilket är fail) utan håller öppet tills dess att folket behagar gå hem. Hur kung är inte det? Haha, love it. Dock drog vi hem strax över 3 för då kände vi oss nöjda vilket jag tackar oss själva för idag. Hade väl mått ännu sämre annars. Lyckades ta mig i kragen och lämna sängen till slut i alla fall och då beställde vi hem pizza, rätt värdig mat en dag som denna.

RSS 2.0