Living out my dream down at the Whisky


Lördagen ser ut att bli en traditionell-enlig (är det ett ord..?) grym lördag. Först blir det några softa timmar på relaxen på Paradisbadet och därefter grym fest tillsammans med Jonna och Sofia (synd att inte Anton också kunde närvara..!) Jag hade varit avundsjuka om jag var ni.

Kommentarer
Postat av: Maliyneh

"traditionsenlig"

2008-10-10 @ 21:13:34
Postat av: Josie

Right !

2008-10-10 @ 21:14:48
URL: http://thejosie.blogg.se/
Postat av: milla

Hejsan! Kul att du är intresserad av utbildningen :o)



Skillnaden på Hälsopedagogutbildningen och många andra utbildningar är att vi läser mer omfattande om hälsa. Vi lär oss inte bara vad man ska äta utan även hur kroppen fungerar, om hur fysisk aktivitet påverkar kroppen och välmåendet, vi lär oss om alkohol/droger/rökning, etc etc. och vi läser en hel del pedagogik. På pedagogiken lär vi oss varför människor beter sig som de gör osv. Detta är en viktigt del när man ska hjälpa människor att förändra sin livsstil! Istället för att en person (ex. en dietsit) behandlar kostvanor och en annan behandlar träningsvanor och en tredje muskelbesvär så kan vi som hälsopedagoger se sambandet mellan dessa olika komponenter. Han man ont i nacken kan det handla om att man sitter fel på jobbet eller att man helt enkelt är stressad. Det är riktigt intressant allting, att se hur det hänger ihop!



Väl ute i arbetslivet kan man säga att vi behövs överallt.. På företag, skolor, kommun, landsting, privat sektor. Det gäller bara att få dem att förstå hur mycket vi behövs! Att få dem att satsa på hälsoarbete. Kram!

2008-10-11 @ 09:24:19
URL: http://halsofreak.blogg.se/
Postat av: amanda

finblogg

pusss

2008-10-11 @ 11:55:34
URL: http://amandhy.blogg.se/
Postat av: Angelica

På danspasset :)

2008-10-11 @ 12:19:19
URL: http://sjusadeles.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0