The Countess.För att fördriva lördagskvällen såg jag nyss
The Countess, som är ett exempel på en sån kostymfilm, som jag tycker så bra om. Jag älskar filmer om historia, och särskilt om det är verklighetsbaserad historia, vilket den här rullen som handlar om den ungerska grevinnan Elizabeth Báthory var. Hon är en av världshistoriens värsta seriemördare (därför kallas hon också "blodgrevinnan") och det sägs att uppemot 650 flickor fick falla offer för hennes fåfänga och rädsla att åldras. Filmen får 3,5/5 av mej för den var inte fängslande bra, men den var helt klart sevärd! :) 

"Enligt bevarade protokoll från Elizabeths tid, så var det en ren slump att hon fick idén att blod skulle göra hennes utseende yngre. En tjänarinna råkade riva henne med en borste, då Elizabeth hade krävt att hennes hår skulle borstas. Elizabeth blev vansinnig och gav flickan ett så kraftigt slag över ansiktet att hon började blöda. Flickans blod stänkte på Elizabeths hand, och när hon torkade bort det upptäckte hon att huden hade blivit lenare och vitare där blodet hade varit. Hon bestämde sig då för att bada i blod.


Kunde en droppe göra hennes hud slät på handen, skulle ett bad föryngra hela kroppen. Elizabeth fick hjälp av tre äldre tjänare med att ordna detta, och det första offret blev den stackars kammarjungfrun som hade rivit henne med hårborsten." Källa: wikipedia.


Kommentarer
Postat av: Sandra

Åh, den där måste jag spana in. Älskar sådana filmer, kolla på The Young Victoria, det är också en såndär kostym film från förr i tiden :)svar: dom har typ, förlorat massvis nu, fast dom har tydligen placerat sig högre upp i tabellen :S vet dock inte hur det fungerar men ja, dom är med där i alla fall.

2009-11-22 @ 00:50:38
URL: http://sandrafalkevik.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0