Städa Själv Då För Fan!

Jag extraknäcker ju som städerska, och flyger och flänger på rätt många företag runt om i stan. I och med detta träffar jag även rätt mycket folk varje dag, och de flesta ler och hejar när jag kommer där med städvagnen. Ren folkvett liksom. Ja, de flesta alltså. Vissa är självklart inte födda med detta folkvett, utan glider istället runt som några överlägsna jävla översittare och ägnar mig inte ens en blick. Idioter som förståss ser ner på en för att man har det jobb man har. Städerska är ju ett IQbefriat, lågavlönat skitjobb, right? Visst, jag kan hålla med om att det inte är det mest tillfredsställande jobb man kan ha, men städerskor är så jävla nödvändiga. Folk får tycka att det är hur jävla skitigt jobb de vill, utan städerskor skulle deras jävla arbetsplatser vara ännu skitigare. Det är fanimej dags att haja innebörden av städerskors exsistens nu.

Kommentarer
Postat av: Sofia

Det värsta som finns är folk som inte hälsar av sådana anledningar.. Jag har extraknäckt en del i receptioner i mina dagar och vill skalpera alla som bara glider förbi och tycker att de är för viktiga för att hälsa på receptionisten.

Det är väl vanligt folkvett att hälsa på alla man jobbar med oavsett VAD de jobbar med. Idioter!

2009-02-18 @ 14:23:00
URL: http://sofiaaurora.blogg.se/
Postat av: Emily

Folk ser alltid ner på sådana yrken, men de fattar inte att samhället skulle kollapsa om vi inte hade städerskor, någon som hämtade soporna och någon som körde bussen. Folk tar saker för givet helt enkelt. Dumma och sorgliga människor.

2009-02-18 @ 14:30:28
URL: http://emilyh.blogg.se/
Postat av: Betty

Det är så otroligt trist med alla sura bittra personer. Inte ens på stan möter man folk som kan le och se lite glada ut. Inte för att man måste gå runt med ett stort leende hela tiden, absolut inte. Men typ om man står i kö eller går på bussen eller t-banan. Ett litet leende ibland är ju alltid trevligt. Men jag tror inte att dom som inte hejjar på dig ser ner på dig för det jobb du gör. Jag tror dom flesta går mkt i sin egen värld och är på dåligt humör eller kanske missnöjda med sig själva eller sitt liv och pga så tänker dom väl inte på att dom kanske borde se lite trevliga ut och hejja på andra. Men jag håller med dig, städyrket borde uppskattas mer än vad det gör!

2009-02-18 @ 15:23:20
URL: http://ultimatenicole.webblogg.se/
Postat av: elin

jag städar själv på ett sjukhus i oslo, det är verkligen ingen som kan vara trevlig och säga hej utan de flesta går bara förbi utan att en ägna enda tanke eller blick åt en. Man är som luft, så jag förstår verkligen vad du menar !

2009-02-18 @ 15:40:05
Postat av: Emily

Sv; Ja, jag pluggar i Göteborg. Kommer från Arvika - Värmland, så det är ca 30 mil hem :P Inte direkt så att man åker hem i en handvändning precis, men det kunde ju ha varit värre i och för sig. Ibland får man bara sån sjuk hemlängtan, man saknar det vanliga liksom.Precis! Ett leende eller ett hej skadar ju aldrig, vi är ju trots allt medmänniskor allihopa.

Man ska tacka gubben som kommer och hämtar soporna, för gud vad underbart det är att det finns människor som är villiga att göra det.

2009-02-18 @ 16:53:38
URL: http://emilyh.blogg.se/
Postat av: Maawgli

Det heter inte städerska heller, utan trivsel-konsulent. Vilket är rätt mycket finare, och visar vad fan vi städerskor gör för dem! En gubbe kom och upplyste mig om det när jag städade ÖB en dag, så nu vet du hur mkt mer än en städerska du är;) Tänk hur mkt finare det låter i cv:t! Frisörerna på Port 9 tycker verkligen synd om mig när jag städar iaf.. tror jag. Det ser ut så på dem

2009-02-18 @ 17:54:44
URL: http://maawgli.devote.se
Postat av: andriana

De där är faktiskt den enda låten med dom som jag har hört.. :)

2009-02-18 @ 18:21:23
URL: http://andrianas.blogg.se/
Postat av: tessi

så sant så! det där med att folk ser ner på en har jag mött flera gånger på cafét! oftast kvinnor/damer som beter sig så illa.

2009-02-18 @ 19:04:29
URL: http://teeres.devote.se
Postat av: Alexis

Nej jag skulle vilja se dessa surgubbar (och käringar)börja städa efter sig själva! Hur kan de inte fatta att det är deras skit som du städar upp...?!

2009-02-18 @ 22:13:40
URL: http://alifeinboredom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0